Familiebedrijf

Familiebedrijf

 

Houben Ruitersport is een enthousiast familiebedrijf met een grote passie voor paarden.

'Wij hebben de unieke kans gekregen om van onze hobby ons werk te maken'

 

Stukje geschiedenis

 

De familie Houben is al meer dan een eeuw actief op het Ophoven. Overgrootvader Jacobus Houben(1879) had met zijn broers een rad- en wagenmakerij. 

Opa Piet Houben(1903), ook wel Pierke vanne Smeed genoemd, had eerst samen met zijn broer een werkplaats bij hun ouderlijk huis, maar kocht later dit pand, Ophoven 23. De schuur werd verbouwd als werkplaats waar veelal voor boeren werd gewerkt.

Opa was ook hoefsmid.

 

 

 

In 1973 namen Jac en Nic Houben het bedrijf over en bouwden een nieuwe constructiewerkplaats. De boerderij werd verbouwd tot winkel waar gereedschappen, ijzerwaren en later ook fietsen werden verkocht.

In 1991 kwam de dochter van Jac, Susanne, in dienst bij de Gebr. Houben en door de gezamenlijke passie voor paarden is toen het idee ontstaan om wat ruitersportartikelen toe te voegen aan het assortiment. Het begon met een klein hoekje borstels...halsters..en gaandeweg moesten het  gereedschap en de fietsen het ontgelden en kregen de ruitersport en afrastering steeds meer de overhand in de winkel. Het familieteam werd in 2006 nog versterkt met de dochter van Jac, Carlien, in de winkel en de zoon van Nic, Ruud, in de werkplaats.

 

 

4e Generatie

 

In 2007 is het bedrijf opgesplitst in 2 bedrijven:

Houben aanhangwagens & constructiewerk; gerund door Nic en Ruud Houben

Houben Ruitersport Roggel; Jac, Vera, Carlien en Susanne Houben

 

Het assortiment van de ruitersportwinkel werd nog uitgebreid met diervoeders, waardoor de winkel langzaam te klein werd. In 2009 werd gestart met de aanbouw van een voerafdeling en daarna is er nog een mooi stuk winkeloppervlakte bijgebouwd. In december 2012 is met 3 geweldige open dagen gevierd dat de bouw rond was.

                                            

"Wij zijn trots en dankbaar dat wij als 4e generatie dit mooie familiebedrijf voort kunnen zetten en dat wij hierin met raad en daad gesteund worden door pap en mam."

 

"Wij zijn Houben Ruitersport "

 

"Wij staan voor kwaliteit, advies, eerlijke prijzen en goede service"

 

 "Wij heten U van harte welkom bij Houben Ruitersport"

 

Carlien Bongers-Houben & Susanne van Melick-Houben