Vachtverzorging paard/pony

TEDAX® 250 ml

Afweermiddel tegen insecten zoals (tropische) muggen, steekvliegen, stalvliegen en teken.

Gebruiksaanwijzing voor Nederland:
De gebruiksaanwijzing moet worden aangehouden. • Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar. • Bij toepassing op paarden het middel alleen aanbrengen vóór het paardrijden. • Het middel op paarden of honden uitsluitend binnenshuis (in geventileerde ruimte) of buitenshuis boven een verharde ondergrond aanbrengen. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging. • Afspoelen van met dit middel behandelde paarden en honden mag uitsluitend op wasplaatsen binnenshuis of tenminste boven een verharde ondergrond. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging.Het middel is uitsluitend bestemd voor niet professioneel gebruik.
Algemeen:
Houd de spuitbus 10 à 15 cm van de huid tijdens het sprayen terwijl u de spuitopening van uw gezicht weghoudt. Behandel de huid met een traag zwaaiende beweging. Op het hoofd aanbrengen door eerst een kleine hoeveelheid in uw handpalmen te spuiten en daarna te verspreiden over hoofd en nek. Gebruik alleen buiten of op een goed geventileerde plaats. Het middel vanwege gezondheidsrisico’s maximaal één keer per dag opbrengen bij mensen, paarden en honden.
Let op:
Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en zweten kunnen de werking beïnvloeden.
Paarden:
Gebruik TEDAX® bij paarden die in contact zullen komen met muggen of vliegen (inclusief stalvliegen), bijvoorbeeld voor een buitenrit, een wedstrijd of beweiding. Breng voor een paard van 450 kg per keer 200 g TEDAX® op door dit gedurende ten minste 2 minuten gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te spuiten. TEDAX® beschermt tegen vliegen (inclusief stalvliegen) en muggen 24 uur (op basis van 90% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.
Ruiters:
Gebruik TEDAX® vlak voor contact met (tropische) muggen of steekvliegen wordt verwacht, bijvoorbeeld voor een buitenrit of wedstrijd. Breng TEDAX® gelijkmatig aan op de onbedekte lichaamsdelen. Vermijd het spuiten op ogen en mond. Behandeling van het aangezicht en de nek: spuit een kleine hoeveelheid op de handpalm en verspreid het over de huid. TEDAX® beschermt 6 uur tegen (tropische) muggen en 4 uur tegen steekvliegen (op basis van 100% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.
Honden:
Gebruik TEDAX® bij honden die in contact zullen komen met muggen of teken: bijvoorbeeld voor het uitlaten, de jacht, bij hondenrennen, bij outdoor tentoonstellingen. Breng voor een hond van 40 kg 11 g TEDAX® op door dit gedurende ten minste 7 seconden gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te spuiten. TEDAX® beschermt 8 uur tegen muggen en 4 uur tegen teken (op basis van 90% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.
Gebruiksaanwijzing voor België:
Paarden:
TEDAX® beschermt tegen bijtende en niet-bijtende insecten tot 24 uur. Breng spray aan op het te beschermen gebied totdat de vacht enigszins vochtig is. Houd de spuitbus 10 à 15 cm van de paard tijdens het sprayen. In het hoofdgebied van het paard kunt u TEDAX® met uw hand aanbrengen. Gebruik TEDAX® bij paarden die in contact zullen komen met bijtende insecten, bijvoorbeeld voor een buitenrit, een wedstrijd of beweiding. Ruiters:
TEDAX® beschermt effectief tegen insecten. Wanneer gelijk matig over de huid aangebracht, beschermt TEDAX® tot 8 uur tegen gewone en tropische muggen, tot 5 uur tegen bijtende vliegen (bv. dazen of paardenvliegen) en tot 4 uur tegen teken. TEDAX® voelt verfrissend aan en is gemakkelijk aan te brengen.

Gebruiksaanwijzing voor Nederland:
Actief ingrediënt:
Saltidin® (Icaridin) 20% (200 g/kg).
Gebruiksaanwijzing voor België:
Actief ingrediënt:
Saltidin® (Icaridin) 20% (200 g/kg) (CAS 119515-38-7), Ethanol 27,5% (CAS 64-17-5), Propan-2-ol 1,5% (CAS 67-63-0) and Hexyl salicylate 0,1% (CAS 6259-76-3).

Gebruiksaanwijzing voor Nederland:
Gevaar. Zeer licht ontvlambare aerosol. Buiten het bereik van kinderen houden. Vermijd contact met ogen, slijmvliezen, lippen, wondjes of geïrriteerde huid. Niet aanbrengen op (zon)verbrande huid. Niet aanbrengen onder kleding. Niet aanbrengen onder het zadel. Niet rechtstreeks in het gezicht spuiten. Spuitnevel niet inademen. Alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken. Niet in een open vuur of op andere ontstekingsbronnen spuiten. Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken. Tegen zonlicht beschermen. Niet blootstellen aan temperaturen boven 50°C. Houder onder druk: ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Inhoud/verpakking afvoeren naar het inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval. Voorkom lozing in het milieu. Innovatief spray-systeem op basis van hoge luchtdruk.
Gebruiksaanwijzing voor België:
Waarschuwing: Gevaar. Zeer licht ontvlambare aerosol. Houder onder druk: kan open barsten bij verhitting. Niet voor gebruik bij paarden bestemd voor voedselproductie. Buiten het bereik van kinderen houden. Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. Niet gebruiken bij kinderen onder de 2 jaar. Niet aanbrengen op beschadigde huid (wondjes, irritatie, zonnenbrand). Niet aanbrengen onder kleding. Niet aanbrengen onder het zadel. Niet rechtstreeks in het gezicht spuiten. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Bevat Hexylsalicylaat en Acetylcedren. Kan een allergische reactie veroorzaken. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. Bij aanhoudende oogirritatie: een arts raadplegen. Bij het inwinnen van medisch advies de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Spuitnevel niet inademen. Alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken. Niet in een open vuur of op andere ontstekingsbronnen spuiten. Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken. Tegen zonlicht beschermen. Niet blootstellen aan temperaturen boven 50°C. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Inhoud/verpakking afvoeren naar het inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval. Voorkom lozing in het milieu. Innovatief spray-systeem op basis van hoge luchtdruk.

€ 19,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

HandsOn Verzorgingshandschoen

De alles-in-1 poetshandschoen, zowel droog als nat te gebruiken voor o.a. honden, katten of paarden.

Voordelen van HandsOn Gloves:

–         Direct contact met je huisdier;
–         De handschoenen zijn waterbestendig en daarom ook geschikt voor wassen;
–         Uitstekende pasvorm; zowel bij droog als nat gebruik;
–         Ideaal bij het verharen van je huisdier;
–         HandsOn Handschoenen zijn lichtgewicht en duurzaam;
–         De dieren vinden het heerlijk!

€ 29,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Houben-Shine

Alle voordelen van Houben-Shine:

 • Super ontklitter.
 • Plakt / kleeft niet.
 • Zowel op nat als droog haar te gebruiken.
 • Vlechten blijft mogelijk.
 • Onzichtbare laag met lang aanhoudende werking.
 • Frisheid.
 • Huidvriendelijk.
 • Vuil- en urine afstotend.
 • Hoogglans “Show effect”.
 • Super doorkambaar.
 • Geeft extra volume.
 • Zijdezacht gevoel.
 • Magic effect.

€ 9,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Houben-Gel

Ideaal bij de “zware” gevallen.
Langer werkzaam dan spray!

Met conditioner en frisse lavendel
Houben Gel droogt snel, ontklit super, is perfect doorkambaar, geeft een prachtig volume, geeft een shiny glans, blijft vuilafstotend, is niet vet en is door de micro W/O (water-olie) emulsie en de faire prijs zéér voordelig in gebruik.

€ 13,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Detangler & Shine™

Met Detangler & Shine™ van COWBOY MAGIC® verdwijnen knopen, klitten en dreadlocks als sneeuw voor de zon, zelfs bij het meest onhandelbare haar. De zijdeproteïnen in Detangler & Shine™ zorgen ervoor dat het behandelde haar na het kammen stralend glanst.

€ 14,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Greenspot® Remover 473 ml

COWBOY MAGIC® Greenspot® Remover is een verfrissende douche in een flesje. Het is gemakkelijk te gebruiken en speciaal geformuleerd om:

 1. Mest- en urinevlekken snel te verwijderen.
 2. Nat en droog zweet direct te elimineren.
 3. De behandelde gebieden een stralende glans mee te geven na het borstelen.

Het werkt direct: vreemde moleculen worden afgebroken en mest, urine, vuil en zweet lossen op als sneeuw voor de zon.

€ 11,60

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Shine in yellowout™ 473 ml

COWBOY MAGIC® Shine in yellowout™ neutraliseert gele vlekken en werkt oplichtend voor alle haarkleuren: zwart, wit, kastanje, roodbruin, roodschimmel, palomino of bont.
Zowel paarden als mensen hebben baat bij dit product. Shine in yellow™ haalt gelige vlekken uit het haar en geeft duffe lokken een mooie fonkeling.

€ 10,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Super bodyshine® 473 ml

Super bodyshine® creëert een superieure glans en werkt vuilafstotend. Stof uit de stal of uit de ring is na behandeling gemakkelijk uit de haren te kammen. Dit maakt de verzorging van uw paard aanzienlijk gemakkelijker en minder tijdrovend. De langdurige werking van Bodyshine® zal u vele bezoekjes aan de wasplaats besparen.

€ 12,35

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Anky® Bright White Shampoo

De Anky® Bright White Shampoo Spray met actief probiotisch werkend complex van uniek geselecteerde natuurlijke ingrediënten bevordert de regeneratie van de paardenhuid en –vacht. Het zijn vooral de witte vachtgedeelten welke enigszins oplichten en hernieuwde spankracht en glans verkrijgen.

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Equistar

Vachtglans, Staart- en Manenspray

€ 11,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tangle & Shine

Anti-klit is een product dat de huid, manen en staart reinigt en verzorgt. Het heeft een vuilafstotende werking en zorgt dat de staart meerdere dagen klitvrij blijft. Met hoogwaardige kwaliteit siliconen voor optimaal ontklitten van manen en staart.  

€ 13,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Hi Gloss clean spray 500 ml

Sterk reinigende en verzorgende kant en klaar spray.
Hi Gloss Clean is een spray om vuil van het paard te verwijderen. Hi Gloss Clean Spray is ideaal in het najaar en in de wintermaanden (Nu hoef je paard met langere haren niet meer te wassen).

€ 9,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Shampoo Rapide 5 liter

Reinigt en verzorgt de huid, manen en staart. De PH-waarde is afgestemd op de zuurgraad van de paardenhuid. Dit product is veilig voor de natuurlijke beschermlaag in de haren en de huidflora van uw paard. De vitaminen en mineraalstoffen in de Aloë Vera verzorgen de huid met glans en volume.

€ 33,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Derma Shampoo 500 ml

Verzorgende shampoo speciaal ontwikkeld  voor paarden met eczeem of een schilferende huid. Door de met grootste zorg gebruikte grondstoffen als cade-olie en tea-tree oil heeft de shampoo niet alleen een reinigende maar ook een jeuk stillende werking. De shampoo kan ook preventief gebruikt worden bij paarden die neigen te gaan schuren tijdens het seizoen.

€ 10,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Hi Gloss Shampoo

Geconcentreerde shampoo met conditioner voor uw paard.
Ruikt aangenaam, verzorgt en laat een diepe glans achter.
Bevat zeer milde tensiden welke irritatie van de huid voorkomen.
Hi Gloss Shampoo kan dagelijks gebruikt worden.
500 ml Hi Gloss Shampoo concentraat is gelijk aan 1500 ml normale shampoo.

 

 

€ 2,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Color shampoo 500 ml

Verkrijgbaar in 3 varianten: voor witte, bruine en zwarte paarden.
Shampoo met alle reinigende functies van een shampoo, die daarnaast zorgt voor een gezonde vacht waarbij de eigen vachtkleur opleeft. Voegt volume toe aan de vacht en verbetert de glans. Kleurshampoo is pH neutraal.
De Shampoo voor accentuering van de eigen vachtkleur.

€ 12,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Shampoo Aloe Vera 500 ml sta-hang flacon

Geconcentreerde shampoo met conditioner voor uw paard.
Helpt bij paarden met een droge, schilferige huid.
Shampoo Aloe Vera verzorgt huid en haar.
Shampoo Aloe Vera kan dagelijks gebruikt worden.

500 ml Shampoo Aloe Vera is gelijk aan 1500 ml normale shampoo.

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Shampoo Tea Tree 500 ml sta-hang flacon

Geconcentreerde shampoo met conditioner voor uw paard.
Sterk reinigende en verzorgende concentraat shampoo. Tea Tree is Shampoo is door zijn unieke samenstelling perfect voor verzorging van droge, rode en geprikkelde huid. De shampoo heeft een zuiverende en kalmerende werking op de huid en kan dagelijks worden gebruikt. Gebruik Tea Tree Shampoo met regelmaat voor een optimale vacht conditie.

Aanvullende informatie over Tea Tree:

Tea Tree is een krachtige natuurlijke ingrediënt, bekend om zijn brede toepasbaarheid voor o.a.:

- Tea Tree is regenererend, jeukstillend en heeft een verkoelend effect op de huid

- Tea Tree verzorgt de droge, rode en geprikkelde huid en gaat kriebel tegen

- Tea Tree helpt diverse soorten huidaandoeningen te verzachten en ondersteunt de gezonde vacht

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen